Volkswagen california je verjetno eden najbolj pričakovanih avtodomov, saj ga imajo mnogi radi prav zaradi svoje vsestranskosti in zaradi pametnih rešitev. Novo generacijo so danes predstavili v Berlinu, kjer je tudi naš Matej, california pa je tokrat izdelana na osnovi modela multivan in ne transporter. Poleg tega je zdaj za 269 milimetrov daljša kot poprej, vizualno pa seveda spominja na multivan, tudi zaradi opcijske dvobarvnosti, že v osnovi pa je na voljo v precej več izdajah kot poprej, pri čemer imata najboljši opremi 'coast' in 'ocean' na voljo tudi majhno kuhinjo z do dvema plinskima kuhalnikoma. Volkswagen california zdaj v dolžino meri 5,17 metra, v širino 1,94 in v višino 1,99 metra.
slika
Vse izdaje se bodo ponašale z dvema zaslonoma na armaturni plošči, tako kot pri modelu multivan, seveda pa bo na voljo dodatni gumbi za dvigovanje strehe, ki bodo desno od osrednjega zaslona. Na levi strani bo še vedno izbirnik prestave, da bo sicer na voljo dovolj prostora za 'sprehajanje' po avtodomu. Volkswagen california ima spredaj dva sedeža, ki ju je mogoče obrniti za 180 stopinj, ko je vozilo na mestu, že vstopni model pa bo ponudil prostora za skupno šest oseb, vendar ne bo na voljo postelje v kabini. Takšna california bo imela sistem za ročno dvigovanje strehe in seveda prostora za spanje manjšega števila potnikov, kar bo prišlo prav manjšim avanturističnim družinam. Izdaja california beach tour bo imela pet sedežev, zadnjo vrsto sedežev pa bo mogoče prekucniti in na ta način ustvariti posteljo. Ker so v tem primeru zadaj trije individualni sedeži, je seveda mogoče poklopiti in prestaviti vsakega posebej, takisto jih je mogoče v poklopljenem položaju uporabiti za mizico, saj na zadnji strani premorejo material zaščiten proti drsenju. Seveda je sedeže mogoče popolnoma odstraniti, posledično pa je potem na voljo več prostora za večje stvari.
slika
Še eno stopničko višje je california beach camper, ki ima še vedno pet sedežev in posteljo zgoraj in spodaj, dodatno pa je znotraj še manjša kuhinja in 230-voltna vtičnica za priklop na električno omrežje kampa. V primerjavi s še dražjimi izdajami premore california beach camper kuhinjo s samo enim plinskim gorilnikom, predal za servis in odlagalno mesto. Takšna kuhinja se izvleče iz zadka avtomobila in jo je mogoče uporabljati samo takrat, ko so prtljažna vrata odprta.
slika
Najbolje založena primerka bosta california coast in ocean, pri čemer bo slednji imel največ opreme, oba pa štiri sedeže, saj je na mestu petega vgrajena kuhinja z dvema plinskima gorilnikoma, hladilnik, takisto dodatni predali in omarice. Delovna površina je iz ojačanega stekla, umivalnik pa pridobiva vodo iz 30-litrskega zalogovnika, ki ga je mogoče napolniti kjerkoli.
slika
Popolnoma vsak volkswagen california premore posteljo v strehi, v izmeri 2054 x 1137 milimetrov, prav tako pa bodo vse izdaje na voljo s parom drsnih vrat, po ena so na vsaki strani. Sploh pri izdajah ocean in coast bo to prišlo še bolj do izraza, da bodo lahko med kuhanjem bolje prevetrili kabino, seveda pa je lažje tudi vstopanje potnikov. Druga drsna vrata med drugim skrivajo zložljivo mizico za zunanjo uporabo. Potniki bodo navdušeni tudi nad številnimi vhodi USB tipa C, ki polnijo naprave z močjo največ 45 vatov, prav tako pa ima california zdaj na C-stebričku še dodaten 5-palčni zaslon, preko katerega je mogoče dvigovati streho, če kupec za to doplača, takisto je mogoče spreminjati ambientalno osvetlitev, obenem pa so navedeni še nivoji rezervoarja s pitno vodo, z odpadno vodo in napolnjenost baterije.
slika
Novi volkswagen california bo imel tri pogonske sklope, pri čemer bo 2,0-litrski turbodizelski stroj ponudil 110 kW (150 KM) moči, 2,0-litrski turbobencinski štirivaljnik pa 150 kW (204 KM) moči. Poleg tega bo na voljo še priključnohibridni model, ki bo ponudil sistemsko moč 180 kW (245 KM), pri čemer velikosti baterije in moči elektromotorja še niso navedli, bo pa takšna izdaja zmožna vleči še dodaten tovor do skupne mase 2 toni. Vstopni volkswagen california bo stal okoli 75 tisočakov, najbolje založeni primerki tudi do verjetno največ 100.
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Posted on

Na voljo že to poletje!

Volkswagen je predstavil novo generacijo avtodoma calibornia, ki bo kupcem s številnimi novimi pametnimi funkcijami na voljo še pred koncem poletja.

 

 

 

 

 

 

Beri dalje
Zamenjava za huracan
NOVICE
Zamenjava za huracan
Lamborghini temerario
Iztok Krajnc
Zelo ekskluzivna izdaja
NOVICE
Zelo ekskluzivna izdaja
Bentley bentayga Apex edition by Mulliner
Iztok Krajnc
Razvoj bolj ekološko sprejemljivih letal
NOVICE
Razvoj bolj ekološko sprejemljivih letal
Projekt EXACT
Iztok Krajnc
Pripelje že prihodnje leto
NOVICE
Pripelje že prihodnje leto
Porsche 718 boxster electric
Iztok Krajnc
Slabo vreme ni zaveznik električnih avtomobilov
NOVICE
Slabo vreme ni zaveznik električnih avtomobilov
Automobile Propre
Iztok Krajnc
V Nemčiji za najmanj 24.000 EUR
NOVICE
V Nemčiji za najmanj 24.000 EUR
Opel frontera
Iztok Krajnc
Prvi električni AMG
NOVICE
Prvi električni AMG
Mercedes-AMG GT 4-vratni električni 'kupe'
Iztok Krajnc
Kužkom prijazen koncept
NOVICE
Kužkom prijazen koncept
Genesis X dog concept
Iztok Krajnc
V Angliji je že na voljo!
NOVICE
V Angliji je že na voljo!
Toyota hilux GR sport II
Iztok Krajnc
Še vsaj 10 let s klasičnimi motorji
NOVICE
Še vsaj 10 let s klasičnimi motorji
Audi Q5
Iztok Krajnc