Toyota Slovenija se ob koncu leta pridružuje globalnemu japonskemu projektu KINTO, ki bo ponujal številne trajnostne mobilne rešitve, ki bodo po godu tudi slovenskim kupcem. Pri Toyoti se venomer trudijo spoštovati potrebe družbe in so zavezani k varovanju okolja, zato nam bodo lahko zdaj ponudili mobilnost, ki je osredotočena na posameznika. Ta cilj največji proizvajalec avtomobilov na svetu dosega s kombinacijo naprednih digitalnih tehnologij, ekonomičnih vozil in lastnih pametnih aplikacij.
slika
V Sloveniji bo blagovna znamka KINTO vsebovala štiri storitve: KINTO one, ki predstavlja poslovni najem vozil, KINTO join, ki predstavlja sistem sopotništva, KINTO share, ki predstavlja souporabo vozil in KINTO ride, ki predstavlja prevoze na zahtevo.

KINTO one je dejansko leasing storitev najema, ki vključuje številne storitve v trajanju najema, od 12 do 60 mesecev. Na voljo je izključno za elektrificirana vozila znamk Toyota in Lexus, posledično pa podjetjem in posameznikom zagotavlja brezskrbno izkušnjo z avtomobilom. Zakaj? Zato, ker je v vsako fazo vključena mreža prodajalcev vozil Toyota in Lexus, tudi ekipa strokovnjakov lastne leasing hiše Toyota Tsusho Leasing Slovenija. V slabem letu, odkar ponujajo storitev najema vozil, jim zaupa že več kot 100 poslovnih uporabnikov, z uvedbo KINTo one pa si želijo v nekaj letih upravljati s floto več kot 1000 vozil.
slika
KINTO share v Sloveniji ni povsem nova zadeva, saj smo jo doslej poznali pod imenom DriveME. Storitev je na voljo za souporabo elektrificiranih vozil Toyota in Lexus, v prvi vrsti pa je namenjena podjetjem. Pri nas je na voljo od leta 2019, v tem času pa so skoraj že dosegli mejnik 4.500 najemov. Skupno so vozniki DriveME prevozili več kot 300.000 kilometrov, to tega kar 45 % časa brez emisij (na podlagi zbranih podatkov preko aplikacije MyT). DriveME je sicer trenutno na voljo v Ljubljani na treh lokacijah, pri salonu Toyota na Leskovškovi v sklopu mesta BTC, pri Kristalni palači na Ameriški ulici, tudi v industrijski coni Črnuče na Brnčičevi ulici. V flot je trenutno 10 vozil znamk Toyota in Lexus, v prihodnjem letu pa bodo mrežo razširili po Sloveniji in jo ponudili tudi fizičnim osebam.
slika
KINTO ride je v Sloveniji že poznan kot ToyotaGO, gre pa za inovativno orodje, ki je plod domačega znanja, omogoča pa enostavno in učinkovito vzpostavitev mobilnosti, prevozov na zahtevo in celo linijskih prevozov. Najbolj pride do izraza v ruralnem okolju, kjer so poselitve redke in oddaljenosti posameznih hiš med sabo velike, s čimer se soočajo mnoge občine v Sloveniji. ToyotaGO, kmalu KINTO ride, je zanimiv ravno zaradi manjših obratovalnih stroškov kot javni prevoz, manjše potrebe po parkirnih mestih in nenazadnje tudi zaradi zmanjševanja vozil in manjše onesnaženosti. Trenutno je storitev na voljo v občinah Komen, Bovec, Hrpelje-Kozina, Divača in Sežana, kjer mesečno opravijo več kot 400 prevozov.
slika
Zadnji KINTO pa je KINTO join, rešitev za sopotništvo, ki je namenjena podjetjem in organizacijam. Zaposlenim v teh podjetjih namreč omogoča, da se z nekaj kliki preko aplikacije organizirajo in skupaj pripeljejo do službe, oziroma do druge končne destinacije. KINTO join omogoča aktivno zmanjševanje emisij CO2 in učinkovito naslavlja zahteve kazalnikov za spremljanje napredka pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja v EU.
slika
Gregor Mauko, direktor Toyote Slovenija in Hrvaška ter direktor mobilnosti Toyota Adria je ob tem dodal, da prehod od proizvajalca vozil do ponudnika mobilnostnih rešitev temelji na spremembi odnosa do vozila, od lastništva od najema. Za uporabnika ima najem mobilnosti kot storitve prednost v brezskrbnosti uporabe in predvidljivosti stroškov, ponudnikui pa omogoča boljšo izkoriščenost vozila skozi celoten življenjski cikel le tega. To sovpada s ciljem preboja na trgu pravnih oseb, kjer sta lastna leasing hiša ter ponudba poslovnega najema dve glavni orodji podjetja Toyota Adria. Z roko v roki s preostalimi storitvami mobilnosti, ki jih ponujajo, predstavlja mobilnost enega od temeljev bodočega razvoja poslovnega modela.
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Posted on

Na poti do trajnostne mobilnosti

Toyota Slovenija se lahko pohvali z zelo naprednim in zelenim razmišljanjem, ki jih je pripeljalo do odličnih rešitev za trajnostno mobilnost.

Beri dalje
Prihaja tudi kompaktni električni križanec
NOVICE
Prihaja tudi kompaktni električni križanec
Kia EV3
Iztok Krajnc
Prestiž in športnost
NOVICE
Prestiž in športnost
Bentley bentayga S black edition
Iztok Krajnc
Targa porsche za puriste
NOVICE
Targa porsche za puriste
Theon GBR003 TARGA
Iztok Krajnc
Tri vrste sedežev, prosim
NOVICE
Tri vrste sedežev, prosim
Hyundai palisade
Iztok Krajnc
Zdaj ’prevozi’ že več kot 800 kilometrov
NOVICE
Zdaj ’prevozi’ že več kot 800 kilometrov
Mercedes-benz EQS
Iztok Krajnc
Alfetta z napako
NOVICE
Alfetta z napako
Alfa romeo 90
Iztok Krajnc
Podaljševanje življenja
NOVICE
Podaljševanje življenja
Mercedes-benz GLE
Iztok Krajnc
Model za razumno ceno bo frontera
NOVICE
Model za razumno ceno bo frontera
Opel frontera
Iztok Krajnc
Zdaj ugrizne še bolj močno
NOVICE
Zdaj ugrizne še bolj močno
Audi S3
Iztok Krajnc
Bo imel še več moči kot ioniq 5 N?
NOVICE
Bo imel še več moči kot ioniq 5 N?
Hyundai Ioniq 6 N
Iztok Krajnc