Piškotki

Obvestilo o uporabi piškotkov!Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so uporabniki obveščeni ob prvem obisku spletnih strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo uporabnika za njegovo privolitev. Uporabnik lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani.

Lastnik spletne strani ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

O piškotkih

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih portal naloži na vaš računalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnih strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

Uporabljeni piškotki

Vrsta Ime Namen Iztek
Lastni allowCookies shranjevanje odločitve uporabe piškotkov 2 leti
Lastni survey piškotek za reševanje ankete 1 dan
Lastni vote vaš glas na vprašalniku 1 dan
Lastni login prepoznavanje uporabnika – prijava 7 dni
Lastni ni_1, ni_2, ni_3, … sodelovanje pri nagradnih igrah 1 leto
Sejni PHPSESSID omogočajo delovanje spletnih strani do konca seje
Zunanji _utma, _utmz,… statistika Google Analytics do 2 leti
Zunanji datr, locale, … Facebook vtičnik do 2 leti
Zunanji PREF, YSC, use_hitbox,… Youtube predvajalnik do 10 let
Zunanji __utma, …__utmz, … Vimeo predvajalnik do 2 leti
Zunanji OAID, _OAZBLOCK[1], _OAZCAP[1], … oglaševalski piškotki 1 dan
Sejni _OASZCAP[1] oglaševalski piškotki do konca seje

Uporabnik lahko svojo privolitev za uporabo posameznih piškotkov umakne s klikom na povezavo (akcijo) ‘ponastavi’ v zgornji tabeli. Umik privolitve lahko povzroči spremenjeno delovanje nekaterih spletnih strani ali onemogoči uporabo posameznih storitev.

Upravljanje piškotkov v brskalniku

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale pravilno.

Junij 2013