Uredništvo

Uredništvo volan

Matej Mihinjač profilna slika

Matej Mihinjač

Letnik: 1980
Izpit od: 1999
Naj avto: jugo
Rad ima: red na cesti

Takoj ko se je naučil vihteti svinčnik, je Matej že risal števce. Ko je videl, da se kateri zavrti do 200 ali več, je postal tako vznemirjen, da ni mogel spati. Posledice tega čuti še danes in namesto spanja raje dela. Je preveč škoda časa, zato ga raje preživi za volanom. Tako avtomobila kot ekipe. Delo v medijih ga veseli že od osnovnošolskih let, zato je poskušal združiti hobije v nekaj resnega in nastala je ekipa, ki danes pripravlja produkcijsko eno najzahtevnejših oddaj v Sloveniji ter razvije ostale rešitve na področju sodobnih elektronskih medijev. Najbolj je srečen, ko lahko Volanovce kam odpelje z velikim kombijem.

Iztok Krajnc profilna slika

Iztok Krajnc

Letnik: 1987
Izpit od: 2005
Naj avto: aston martin DB9 volante
Rad ima: hitrost

Iztok je že pri rosnih treh letih ugotovil, da bo imel enkrat opravka z avtomobili, saj je že takrat naokoli nosil polno nakupovalno vrečko različnih avtomobilčkov. Nekaj let kasneje ga je oče prvič posadil za volan zastave 101 in tako se je začela ljubezen do avtomobilov. Sam sicer upa, da avtomobili ne bodo nikoli znali povsem sami voziti, ko bo velik pa želi v garaži imeti porscheja 911 targa, letnik 1987. Prvič se je s kamero podal v boj leta 2009, takrat še pri oddaji avto.info, in od takrat se v ringu še ni predal. Iztok pri Volanu skrbi tudi za obveščanje o sprotnem dogajanju v svetu avtomobilizma na spletni strani in mobilni aplikaciji.

Anže Jereb profilna slika

Anže Jereb

Letnik: 1979
Izpit od: 1997
Naj avto: vsak, ki deluje
Rad ima: pohane kamele

Očitno je genetski inženiring, ki ga običajno videvamo le v znanstvenofantastičnih filmih, poskrbel, da se mu po žilah pretaka bencin. Že kot komaj hodečega mulca so ga morali sprehajati ob glavni cesti, da je lahko gledal avtomobile, ki so se vozili mimo njega. Verjetno so željo po vožnji dodatno oplemenitili obiski relijev in drugih bencinskih športov, zato mu danes najbolj dišijo športna vozila. Bolj ko je avtomobil surov in neudoben, bolj mu je pisan na kožo, sicer pa se rad zapelje s čimerkoli, kar ima kolesa. Kadar ni v avtomobilu, zelo rad gleda filme. Mamma Mia mu je najljubši.

Gašper Miš

Gašper Miš profilna slika
Letnik:1991Izpit od:2009Skrbi za:fotografije, novice, premiereNaj avto:dacia duster

Najmlajši član ekipe, ki se bolje počuti za objektivom, kot pred njim. Prosti čas nameni študiju ekonomije, fotografiranju in sanjam o nakupu dacie duster. Nekoč, ko bo velik…

Miha Pečoler

Miha Pečoler profilna slika
Letnik:1980Izpit od:1999Skrbi za:trženje in marketing oddajeNaj avto:mclaren P1

Miha je v avtomobilizmu tako ali drugače že 25 let. 2012 je prevzel krmilo marketinga pri oddaji Volan. Od takrat je skupaj z izkušeno ekipo izpeljal že marsikateri projekt, še več pa jih bo sledilo.